|
|
|
Carpaccio |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g groothoofd
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels citroensap
- 4-6 druppels wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 60 g bleekseder
- 60 g geraspte parmezaanse kaas
- zout, versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Leg het vlees in het diepvriesvak tot het hard, maar niet bevroren is.
- Snijd het vlees, liefst met een elektrisch mes, in ragfijne plakjes en leg ze op gekoelde borden die vooraf met knoflook zijn ingewreven.
- Zout lichtjes en geef een paar draaien met de pepermolen.
- Meng citroensap en wijnazijn met de olijfolie en bestrijk er het vlees mee. Gebruik hiervoor een penseel.
- Snijd de selderij in heel fijne reepjes en versier er de borden mee.
- Bestrooi met vers geraspte parmezaanse kaas en serveer koud. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|