| Gegratineerde aubergine-gehaktschotel | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | Voor 4 personen: 
 3 aubergines (+/- 750 g) 
zout 
2 el citroensap 
1 ei  1/2 dl koffieroom 
1 dl droge witte wijn 
2 uien 
4 tomaten 
25 g boter 
1 teentje knoflook 
500 g rundergehakt 
1 tl oregano 
peper 
75 g geraspte belegen kaas   | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | Aubergines in lengte in plakken van +/- 1 cm snijden. In pan met ruim water, zout en citroensap, aubergineplakken +/- 7 minuten koken. In vergiet goed uit laten lekken. In kom ei loskloppen met koffieroom en wijn. Ui snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. In braadpan ui in de boter 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt en oregano toevoegen. Met vork gehakt in +/- 5 minuten rulbakken. Tomaat erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wijde ovenschotel (inh. 2 l) invetten. Bodem bedekken met 1/3 deel van aubergineplakken. 1/3 deel van gehaktmengsel erover verdelen. Dit nog 2 keer herhalen. Bestrooien met de kaas. In voorverwarmde oven van 200°C +/- 40 minuten bakken. | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |