laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde aubergine-gehaktschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  • 3 aubergines (+/- 750 g)
  • zout
  • 2 el citroensap
  • 1 ei
  • 1/2 dl koffieroom
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 25 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl oregano
  • peper
  • 75 g geraspte belegen kaas
  bereiding:
    Aubergines in lengte in plakken van +/- 1 cm snijden. In pan met ruim water, zout en citroensap, aubergineplakken +/- 7 minuten koken. In vergiet goed uit laten lekken. In kom ei loskloppen met koffieroom en wijn. Ui snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. In braadpan ui in de boter 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt en oregano toevoegen. Met vork gehakt in +/- 5 minuten rulbakken. Tomaat erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wijde ovenschotel (inh. 2 l) invetten. Bodem bedekken met 1/3 deel van aubergineplakken. 1/3 deel van gehaktmengsel erover verdelen. Dit nog 2 keer herhalen. Bestrooien met de kaas. In voorverwarmde oven van 200°C +/- 40 minuten bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats