Gegratineerde aubergine-gehaktschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
- 3 aubergines (+/- 750 g)
- zout
- 2 el citroensap
- 1 ei
- 1/2 dl koffieroom
- 1 dl droge witte wijn
- 2 uien
- 4 tomaten
- 25 g boter
- 1 teentje knoflook
- 500 g rundergehakt
- 1 tl oregano
- peper
- 75 g geraspte belegen kaas
|
|
bereiding: |
|
|
Aubergines in lengte in plakken van +/- 1 cm snijden. In pan met ruim water, zout en citroensap, aubergineplakken +/- 7 minuten koken. In vergiet goed uit laten lekken. In kom ei loskloppen met koffieroom en wijn. Ui snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. In braadpan ui in de boter 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt en oregano toevoegen. Met vork gehakt in +/- 5 minuten rulbakken. Tomaat erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wijde ovenschotel (inh. 2 l) invetten. Bodem bedekken met 1/3 deel van aubergineplakken. 1/3 deel van gehaktmengsel erover verdelen. Dit nog 2 keer herhalen. Bestrooien met de kaas. In voorverwarmde oven van 200°C +/- 40 minuten bakken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|