laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tommekes steak
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 2 biefstukjes +/- 300 gram
  • 100 g bacon (in reepjes gesneden)
  • 2 grote uien (in halve ringen gesneden)
  • 500 g champignons (of shii take, oesterzwammen, in plakjes gesneden)
  • 60 g boter
  • 2 eetlepels balsalmico-azijn
  • 1 eetlepel kruidenolie
  • snufje zout
  • snufje peper (uit de molen)
  bereiding:
    - Peper de biefstuk met peper uit de molen en bestrijk de biefstukken met de (kruiden)olie. Laat dit afgedekt ca. 15 minuten bij kamertemperatuur even intrekken. Verhit de boter in een pan. Bak de biefstukken in de hete boter aan weerszijden ca. 2 minuten, afhankelijk van de dikte naar smaak, mooi bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Fruit vervolgens de bacon en de rode uien in de bakboter.
- Voeg, op een hoog vuur, de diverse soorten champignons toe en bak ze gedurende 2 à 3 minuten. Blus ze af met de azijn. Snijd de biefstukken in 12 mooie plakken met een scherp, niet gekarteld mes. Verdeel het champignon/bacon mengsel over de borden en schik hierop de plakken biefstuk.
- Lekker met verse tuinboontjes en aardappelkroketjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats