|
|
|
Gewokte mie met paprika, doperwtjes en ei |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/2 zak, 250 g Mie (nestjes)
- 2 paprika's (rood, groen en/of geel)
- Wok Olie
- 200 g roerbakgroentepakket
- 200 g doperwtjes (diepvries)
- 1 ei
- 1 bakje Boemboe voor Bahmi
- 150 g hamblokjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprikastukjes 3 minuten. Voeg de roerbakgroenten en de doperwtjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
- Klop het ei snel los. Voeg aan de roerbakgroenten toe en roer tot het ei is gestold.
- Roer vervolgens 1/2 dl water en de boemboe door de groenten in de wok. Schep dan de mie en de hamblokjes erdoor en roerbak nog 2 minuten.
- Schep de gewokte mie met paprika en roerei in diepe borden of kommen.
TIP:
- Vervang de mie nestjes door Chinese eiermie of woknoedels (volg de bereidingswijze op de verpakking). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|