laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart 7
  ingrediënten:
   
  • 100 g boter of margarine,
  • 2 vanillestokjes,
  • 250 g suiker,
  • 2 eieren,
  • 100 g bloem,
  • 2 tl bakpoeder,
  • 1 snufje zout,
  • 100 ccm melk,
  • 900 g appels (bij voorkeur Cox Orange),
  • vet voor de vorm
  bereiding:
    - Smelt het vet in een koekenpan. Halveer de vanillestokjes en krab het merg eruit, roer de suiker, eieren, vloeibaar vet, bloem, bakpoeder, vanillemerg, zout en melk tot een glad deeg. Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder de pitten. Snijd de appelstukken in dunne plakjes en vermeng ze met het deeg.
- Vul het deeg in een gevette vorm van 30 cm doorsnee. Bak de taart in 45 minuten goudgeel in een op 220 graden het voorverwarmde oven (hetelucht 170 graden).
- Dek de taart eventueel na circa 30 minuten met bakpapier af.
Serveer de taart lauwwarm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats