|
|
|
Atlantisch zalmhaasje en Belle Vue |
|
ingrediënten: |
|
|
4 Atlantische zalmhaasjes
2 soeplepels gehakte peterselie
4 gekookte eitjes
1 krop sla
2 tomaten
1 l groentebouillon(wortel, prei, selder, ajuin, tijm, laurier)
Voor de cocktailsaus :
sap van 1/2 citroen
4 soeplepels mayonaise
een soeplepel whisky
2 soeplepels ketchup
2 soeplepels halfvolle gesuikerde yoghurt |
|
bereiding: |
|
|
Breng de groentebouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is. Dompel de zalmhaasjes in de bouillon en neem de kookpot direct van het vuur. Laat ze gedurende 10 min in de bouillon trekken en leg ze daarna in de koelkast(ca 1 uur). Mengt de mayonaise met de whisky de ketchup en de yoghurt en het citroensap tot je een cocktailsaus bekomt. Versier het bord met de sla, de tomaten en de gekookte eitjes en schik de zalm in het midden. Dien op met de cocktailsaus en overstrooi met de gehakte peterselie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|