Aardappelsoep met groentenjulienne |
|
ingrediënten: |
|
|
1/2 kg aardappelen
1/4 witte kool
1 glas melk
1 eetlepel room
300 gr wortelen
300 gr rapen
300 gr witte kool
20 gr boter
snuifje suiker
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Maak een gebonden soep van de aardappelen, de witte kool en 2 liter water of bouillon. Voeg bij deze dikke soep de melk en de room. Snij de geschilde en gewassen wortelen, rapen en witte kool in fijne repen (julienne). Stoof deze groenten in 20 gr boter en giet er den water over tot ze net onder staan. Laat alles op een klein vuur gaarstoven tot het water verdampt is Warm de soep nog even op en doe er de groenten bij. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer ze warm of koud. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|