laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocomousse 3
  ingrediënten:
   

    150 gr pure chocolade
    4 eieren
    1 zakje vanillesuiker
    3 eetlepels boter
    1 dl slagroom
    45 gr poedersuiker
  bereiding:
    Laat de chocolade au bain-marie smelten. Wacht tot de chocolade bijna volledig gesmolten is voor je ze omroert, anders ontstaan er kristallen. Voeg beetje bij beetje de boter toe en doe dit mengsel in een grote mengkom. Doe de eierdooiers in een mengkom en doe er de vanillesuiker bij. Mix tot het mengsel lichtgeel en schuimig wordt. Meng het onder de gesmolten chocolade. Klop de room goed stijf en meng deze ook onder de chocolade. Klop de eiwitten stijf en voeg op het laatst de poedersuiker toe. Meng eerst 1/3 van de eiwitten onder het chocolademengsel. Roer daarna de rest van de eiwitten er voorzichtig onder. Zet enkele uren in de koelkast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats