|
|
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen, snij de paprika in stukjes (zonder de zaden natuurlijk) en snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een kookpot en laat hier de margarine in smelten. Fruit hierin de uien, paprika en de fijngesneden knoflook. Als de uien glazig zijn geworden, doet u lepel voor lepel de bloem erbij en roert u dit met een spatel snel door de massa. Er ontstaat dan een deegachtige dikke brij (rou). Haal de kookpot met de rou van het vuur.
Zet een tweede kookpot met 2 liter water en de bouillontabletten op en breng dit aan de kook. Voeg twee soeplepels kooknat toe aan de rou en meng dit. Daarna haalt u de pot met de bouillon van het vuur en voegt u de bouillon toe aan de inhoud van de eerste kookpot. Het geheel nog even aan de kook brengen en ca 5 min door laten koken.
Tip:
Met vers brood erbij kan dit perfect als maaltijdsoep worden geserveerd. |