 |
|
 |
Bloemkoolroomsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote bloemkool,
- 3 ? 4 stokken soepprei,
- 1 soepselder,
- 3 à 4 ajuinen,
- 2 grote aardappelen,
- 2 blokjes rundsbouillon,
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon,
- 2l water.
- **Afwerking:**
- 2dl room
- wat verse peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Was en snij de prei, de selder, de bloemkool, de aardappelen en de ajuin. Stoof de ajuin en de prei aan in een beetje boter totdat het glazig wordt. Voeg daarna het water erbij en de selder en 3/4 van de bloemkool en de bouillonblokjes.
- Laat koken totdat de groenten gaar zijn. Mix de soep. Doe de rest van de bloemkool erbij (in roosjes). Laat nu nog even koken. Werk af met de room en de peterselie. Dien op |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|