|
|
|
Spitskool met pistache-noten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kilo spitskool,
- 200 gr. gepelde pistache noten,
- 3 eetlepels geroosterde sesamolie,
- herbamare-zout
- 2 eetlepels provencaalse kruiden.
- 750 gr Aardappelen,
- kopje gierst.
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de spitskool in dunne reepjes van ongeveer 1/2 cm. Maak de olie warm in een pan met dikke bodem en roerbak hier de kool zo'n 3 in. Laat het even met een deksel stoven terwijl de herbamare en de provencaalse kruiden zijn toegevoegd. 3 min. voor het opdienen voegt u de noten aan de kool toe en laat u het nog even doorwarmen.
- Van de gekookte aardappelen maakt u een luchtige puree waarin u een kopje gierst verwerkt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|