|
|
|
Bananentaart met ijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 bananen (niet te rijp),
- Pakje roomboterbladerdeeg,
- Pistachenootjes,
- Honing,
- Boter,
- Slagroom,
- Slagroomijs
|
|
bereiding: |
|
|
- Ontdooi het bladerdeeg, bekleed hiermee een springvorm die je hebt ingevet met boter. De rand hoef je niet helemaal tot bovenaan te bekleden.
- Snij de bananen in grote schuine plakken, niet te dun. Verdeel dit over het balderdeeg. Hak de pistachenootjes en strooi dit over de bananen. Giet hier een beetje honing over.
- Klap de zijkanten over de bananen, bekleed de bovenkant met bladerdeeg en bak in ongeveer 20 minuten bij een tempratuur van 220 graden de taart goudbruin.
- Laat de taart even een beetje afkoelen en snij er punten van. Serveer op een bordje met het ijs en de stijfgeslagen slagroom. Dit recept is ook lekker met ander fruit, bijvoorbeeld appel of peer. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|