laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloof met kip
  ingrediënten:
   

    600 g kippenfilet
    1 ei
    12 stronkjes witloof
    5 g suiker
    25 g boter
    12 sneetjes spek (gerookt)
    2 dl bouillon van gevogelte
    2 theelepels maiszetmeel
    1 dl melk
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels gesnipperde verse kruiden
    peper, zout en nootmuskaat
  bereiding:
    Eerst de witloof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Gedurende 6 minuten blancheren in water met een snuifje suiker en een klontje boter. Witloof afgieten en even laten afkoelen, het kookvocht bewaren.

De kipfilets heel fijn malen, vermengen met het ei en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

De witloofstronkjes doormidden snijden, lichtjes uithollen en opvullen met het kippenmengsel. Omwikkelen met een sneetje spek, vaststeken met een houten prikker. In een beboterde vuurvaste schotel schikken en gedurende 20 minuten in een op 200 ?C voorverwarmde oven plaatsen.

Ondertussen de bouillon en een gelijk deel kookvocht aan de kook brengen. Voeg er een scheutje citroensap aan toe en kruid eventueel met peper en zout. De saus binden met ma?szetmeel dat opgelost is in een scheutje melk. De fijngesnipperde kruiden mixen met de rest van de melk en toevoegen aan de gebonden saus. Nu de saus niet meer laten koken. Opdienen met gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats