|
|
|
Witloof met kip |
|
ingrediënten: |
|
|
600 g kippenfilet
1 ei
12 stronkjes witloof
5 g suiker
25 g boter
12 sneetjes spek (gerookt)
2 dl bouillon van gevogelte
2 theelepels maiszetmeel
1 dl melk
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels gesnipperde verse kruiden
peper, zout en nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Eerst de witloof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Gedurende 6 minuten blancheren in water met een snuifje suiker en een klontje boter. Witloof afgieten en even laten afkoelen, het kookvocht bewaren.
De kipfilets heel fijn malen, vermengen met het ei en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
De witloofstronkjes doormidden snijden, lichtjes uithollen en opvullen met het kippenmengsel. Omwikkelen met een sneetje spek, vaststeken met een houten prikker. In een beboterde vuurvaste schotel schikken en gedurende 20 minuten in een op 200 ?C voorverwarmde oven plaatsen.
Ondertussen de bouillon en een gelijk deel kookvocht aan de kook brengen. Voeg er een scheutje citroensap aan toe en kruid eventueel met peper en zout. De saus binden met ma?szetmeel dat opgelost is in een scheutje melk. De fijngesnipperde kruiden mixen met de rest van de melk en toevoegen aan de gebonden saus. Nu de saus niet meer laten koken. Opdienen met gekookte aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|