laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Inktvis naar Siciliaans recept
  ingrediënten:
   

    500 g calamari
    500 g rijpe tomaten
    250 g aardappels
    verse basilicum
    olijfolie
    handje grote witte rozijnen
    1 mooie lombok rawit-rood (= rode peper)
    veel knoflook
    150 cc witte wijn
  bereiding:
    De vis schoonmaken en daarbij de baard en zak niet in stukken snijden. De visdelen 3-5 minuten in kokend water leggen en dan laten uitlekken.

Olie, knoflook, lombok rawit (alleen toevoegen als men van pittig houdt) in de pan. Na enige tijd de vis erbij doen en lekker laten fruiten. 150 cc witte wijn meebakken en laten verkoken. Na enige tijd de ontvelde tomaten mee laten fruiten. Na ca. 30 minuten de aardappels mee laten stoven (nb. die van tevoren al bijna gaargekookt zijn). Op het laatst de basilicumblaadjes toevoegen. Lekker met pasta..
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats