laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-courgettesoep
  ingrediënten:
   

    1 ui,
    1 courgette,
    200 gr. aardappel,
    15 gr. boter,
    50 gr. roomkaas,
    0.1 l. koffieroom,
    4 dl. kippenbouillon,
    1 tl. kruiden,
    Zout
  bereiding:
    Pel de ui en snipper hem fijn. Dan de courgette wassen, de steeluiteinden verwijderen, een klein stukje achterhouden en de rest in plakken snijden. De aardappelen schillen en in blokjes snijden. Doe de boter in een soepketel en laat deze smelten. De ui erdoor scheppen en onafgedekt in circa 2 minuten op hoog vuur glazig fruiten. De kruiden met de courgette, de aardappelen, de bouillon en koffieroom toevoegen en alles afgedekt in 8 tot 10 minuten aan de kook brengen en vervolgens nog 5 minuten op een klein vuurtje laten garen. Het mengsel iets laten afkoelen en pureren. De roomkaas erdoor roeren en de soep op smaak brengen met zout en peper. Tot slot het achtergehouden stukjes courgette raspen en de soep hiermee garneren. De soep afgedekt nog 3 tot 4 minuten op groot vuur doorwarmen alvorens ze in koppen te schenken.
Tip:
bestrooi met wat verse peterselie en/of basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats