laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ossenhaasbiefstukjes met sjalot en gegrilde roodlo
  ingrediënten:
   

    2 el. olijfolie
    1 kg. ossenhaas
    1 stuks bildtstar
    4 kropjes roodlof
    2 stuks sjalotten
    4 el. kaas, oude
    2 sneetjes broden, bruin
    2 el. ketchup
    1 el. ketjap manis
    1/2 glas wijn, rode
    2 stuks eieren
    Zout
    Peper
  bereiding:
    Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in de schil.
Breng de aardappelen met koud water en zout aan de kook. Laat ze 15 minuten op laag vermogen garen, giet ze af en laat ze uitwasemen.
Snij de aardappelen in plakken van ca. 2 cm breed, leg ze op een met olie besmeerde bakplaat.
Splits de eieren in een schaaltje wit en geel en besmeer de aardappelplakjes met eigeel. Bestrooi met peper en zout.
Doe het brood met de oude kaas in de foodprocessor en draai alles tot een strooibare, kruimige massa. Bestrooi de plakjes aardappel met de dikke laag van het kaasmengsel.
Verwarm de oven voor op 200°C. en verhit een grilplaat op hoog vuur.
Halveer de sjalotten, peuter de buitenste rokken zeer fijn, haal de biefstukjes met de zijkanten door het overgebleven eiwit en wentel ze daarna door de gesnipperde sjalot.
Plaats de bakplaat met de bestrooide aardappelplakken in de oven en bak ze in ca. 15 minuten bruinkrokant.
Snij de kropjes roodlof in kwarten en gril ze met olijfolie op hoog vuur op de grilplaat.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes 1 minuut aan iedere kant. Neem de biefstukjes uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie even rusten. Blus de pan af met de wijn, ketchup en ketjap en laat de saus inkoken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats