Bloemkool met ham-kaassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 gram ham (gekookt)
- 150 gram belegen kaas (geraspt)
- 50 gram bloem
- 30 gram boter
- 2 deciliter halfvolle melk
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 snufje peper
- 1 bloemkool
- 1 snufje zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Was de bloemkool en laat deze even zachtjes koken in een pan met water. Voeg eventueel aan het water wat zout toe. Maak een sausje door de boter te verwarmen en hier de bloem aan toe te voegen. Voeg tevens 1 dl van het kookvocht en de melk toe en laat het geheel verder koken. U dient regelmatig te roeren om klonteren en aanbakken te voorkomen. Voeg tweederde van de geraspte kaas aan de saus toe. Snijd de ham in kleine stukje en voeg deze eveneens aan de saus toe. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Giet de ham-kaassaus over de bloemkool. Strooi hierna de overgebleven kaas over de bloemkool. Plaats de schaal heel even onder de warme gril om een krokant korstje op de saus te krijgen.
- Lekker met opgebakken aardappeltjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|