laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde inktvissen
  ingrediënten:
   
  • 60 gram witbroodkruim
  • 15 inktvissen (ongeveer 1 kg)
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 deciliter droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  bereiding:
    - Spoel de inktvissen goed af. Pel het vlies van de lichaamszakken en spoel de inktvis daarna weer af. Trek de kop samen met de tentakels van de lichaamszak. Het grootste deel van de ingewanden zal met de kop meekomen. Trek de rugpen en de overige ingewanden voorzichtig los en gooi deze weg. Snijd de tentakels van de kop af. Gooi de kop weg.
- Trek de kleine, harde bek van de tentakels en gooi deze weg. Doe de tentakels in een kom water met wat citroensap. Spoel alle schoongemaakte lichaamszakken af onder de koude kraan, laat ze uitlekken en maak ze droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180?C. Hak de tentakels in stukken en doe ze in een kom. Ontvel, ontzaad en hak de tomaten fijn. Pureer de teentjes knoflook. Schep de ansjovis, knoflook, tomaten, peterselie en het broodkruim door de tentakels. Mix het ei door dit mengsel en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul de lichaamszakken met het mengsel. Maak de lichaamszakken vervolgens dicht met behulp van cocktailprikkers.
- Vet met olie een passende ovenschaal in. Leg de inktvissen naast elkaar in de schaal. Giet de overgebleven olie en de wijn over de inktvissen en zet het geheel 35 tot 45 minuten onafgedekt in de oven totdat de inktvissen gaar zijn. Garneer de inktvissen met wat peterselie en dien ze op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats