Zomerse fusilli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 gram paddestoelen
- 400 gram fusilli
- 100 gram boter
- 4 takjes peterselie
- 2 deciliter room (zuur)
- 2 teentjes knoflook
- 2 deciliter slagroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe de fusilli in een pan met ruim kokend water. Voeg wat zout en olijfolie toe aan het kokende water. Zorg ervoor dat het water niet van de kook af raakt. Spoel na 15 minuten de fusilli onder de koude kraan af en laat deze vervolgens uitlekken.
- Hak ondertussen de champignons fijn. Verhit wat boter in een pan en laat de champignons op een vuur bakken. Pers de knoflook en laat deze een minuut met de champignons mee fruiten. Roer de slagroom en zure room door het champignon-knoflookmengsel. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de peterselie door de saus.
- Doe de uitgelekte pasta terug in een pan en warm deze op met een klontje boter. Als de pasta door en door warm is kunt u het champignon-mengsel er overheen gieten. Dien het gerecht direct op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|