laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatensoep met dilleroom
  ingrediënten:
   

    1 ui
    1.5 kruidenbouillontablet
    500 gr. tomaat
    0.1 l. slagroom
    1 el. olijfolie
    1 el. dille, verse
    1 takje majoraan
    2 takjes diepvriestijm
    1 tl. chilipoeder
    0.6 l. water
    1 snufje zout
    Peper
  bereiding:
    Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd ze klein.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui met chilipoeder even aan. Schep de tomaten erdoor en voeg de tijm, rozemarijn en eenderde van het water toe. Kook de tomaten in circa 7 minuten zachtjes gaar. Wrijf de tomaten boven een andere pan door een zeef. Voeg de bouillontabletten en het resterende water toe.

Breng de soep opnieuw aan de kook. Klop intussen de slagroom half stijf en klop de dille en eventueel het zout erdoor. Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper. Schep de soep in de warme diepe borden en schep in het midden een flinke lepel dilleroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats