|
|
|
Blinde vinken van witloof |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 stronken witloof,
- 250 gram gerookte zalm,
- 100 gram gepelde grijze garnalen,
- 2 hardgekookte eieren,
- 50 gram peterselie,
- 1 tomaat,
- het sap van 1 citroen,
- mayonaise,
- cayennepeper.
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook het witloof in een weinig water met het citroensap gaar en laat goed uitlekken.
- Kruid de mayonaise met cayennepeper.
- Bekleed ieder stuk witloof met gerookte zalm.
- Wrijf het eigeel en het eiwit afzonderlijk door een zeef. Hak de peterselie.
- Nappeer de uiteinden van het witloof met een weinig mayonaise en versier met het doorgewreven eiwit, de gehakte peterselie, het doorgewreven eigeel en de tomaatpartjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|