|
|
|
Kasteelbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram tarwebloem,
- 2 afgestreken theelepels zout,
- 2 deciliter melk,
- 80 gram roomboter,
- 1 pakje korrelgist,
- 80 gram suiker,
- 2 eieren
|
|
bereiding: |
|
|
- Strooi de gist door de gezeefde bloem en roer deze door. Laat de roomboter smelten en voeg deze bij de melk, samen met het zout. Maak een kuiltje in de bloem. Meng de suiker en de twee eieren door de vloeistof, giet ze in het kuiltje en roer dit door de bloem.
- Kneed het op een met bloem bestoven vlak verder. Laat 30 tot 90 minuten rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is. Kneed het deeg nu lang door. Laat het nogmaals rijzen, nu in de ingevette en met bloem bestoven vorm.
- Verwarm de oven voor. Bak het brood bij 200°C, ongeveer 45 minuten gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|