|
|
|
Omelet van de |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 eieren,
- 2 grote aardappels,
- 150 gram ontbijtspek,
- 150 gram champignons,
- 1 ui,
- 2 eetlepels volle platte kaas,
- takje selderij,
- boter,
- zout,
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de aardappel in zeer kleine blokjes, snijd de spek in zeer dunnen reepjes, snipper de ui en snijd de champignons in dunne plakjes. Bak dit geheel in een koekenpan met wat boter tot de aardappel een beetje glazig worden.
- Klop ondertussen de eieren goed op, voeg daar wat zout en peper aan toe en als laatste de kwark, daarna nog even goed doorkloppen. Haal de garnituur ui de pan en doe er dan weer wat boter in. Doe de eieren dan in de koekenpan en laat de bodem een klein beetje stollen.
- Verdeel de garnituur over het ei en doe dan een deksel op de koeken pan. Laat de omelet garen op een zeer laag vuurtje. Snijd de selderij goed fijn en voeg die er als laatste aan toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|