laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse kabeljauw
  ingrediënten:
   
  • 1 kilogram kabeljauwmoten van 2 cm dikte,
  • 2 eetlepels ma?solie,
  • 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui,
  • 10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie,
  • zout,
  • peper,
  • 3 1/2 deciliter droge witte wijn,
  • 60 gram boter,
  • 1 in dunne schijven gesneden citroen,
  • 1 mespuntje paprikapoeder,
  • aroma,
  • tabasco,
  • citroensap,
  • enkele partjes citroen
  bereiding:
    - Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor. Bestrijk een ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal.
- Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de moten in de ovenschaal en giet de wijn erin. Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op elk daarvan een schijf citroen. Zet de schaal in de oven en controleer na 15 tot 20 minuten of de kabeljauw gaar is. Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal op een voorverwarmde dienschotel en houd de vis in de oven nog even warm. Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan. Laat de botersaus nog even koken en schenk van het vuur af de rest van de peterselie en de in kleine stukjes verdeelde boter door de botersaus. Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder, aroma, tabasco, peper, zout of citroensap toe.
- Neem de schotel uit de oven, verwijder de gebruikte citroen en giet de saus over de vis. Garneer de schotel met verse partjes citroen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats