laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hasselter Juffers (lekkernij uit Hasselt)
  ingrediënten:
   
  • 500 gram bloem,
  • 10 gram zout,
  • 15 gram gist,
  • 3 1/2 deciliter melk,
  • 330 gram boter,
  • suiker
  bereiding:
    - Zeef de bloem en het zout boven een kom, Los de gist op in een beetje lauwe melk. Schenk de gistoplossing en de overige lauwe melk bij de bloem. Meng en kneed de massa tot een soepel en luchtig deeg en laat dat afgedekt 45 min, op een warme plaats rijzen. Kneed de boter door het gerezen deeg en maak er een rol van,
- Snijd de rol in plakjes, leg deze op een met suiker bestrooid werkblad, bestrooi ze met suiker en rol ze met de deegroller tot rondjes.
- Leg de besuikerde rondjes op een ingevette bakplaat tegen elkaar en bak ze in ongeveer 20 minuten, op 200°C bruin. Tijdens het bakken krijgen de koekjes een schelpvorm; haal ze na het bakken direct van de bakplaat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats