laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Warme krentenbollen
  ingrediënten:
   
  • 500 gram bloem
  • 20 gram gist
  • 2? dl lauwe melk
  • 350 gram krenten en rozijnen
  • 50 gram sukade
  • 1 ei
  • 8 gram zout
  bereiding:
    Bereiding:
- Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem tot aan de bodem van de kom, kruimel hier de gist in. Voeg dan ongeveer 1 dl lauwe melk toe. Roer er voorzichtig in, zodat een beetje bloem en de melk met de gist een deegje vormen. Zet de kom met dit zetsel afgedekt met een bord in een bakje met heet water, op de radiator of bij de kachel en laat het ongeveer 15 minuten rijzen, totdat het tweemaal zoveel is geworden.
- Meng dan de overige bloem, het losgeklopte ei, het zout en de rest van de melk door het zetsel. Voeg nog wat melk toe wanneer deze massa te droog mocht worden (de ene bloemsoort neemt meer vocht op dan de andere). Kneed nu dit deeg met twee handen tot een soepele bal, die van de handen loslaat. Werk er daarna de krenten en de rozijnen en de sukade door.
- Besmeer een bakblik met boter of margarine. Verdeel de hoeveelheid deeg in 12 gelijke delen. Maak van ieder gedeelte een ronde bol, leg deze op een afstandje van elkaar op het bakblik. Doe er een vochtig doekje over en laat de krentenbollen op een warme plaats nog ca . 3 kwartier rijzen. Bak ze dan gaar en licht van kleur in een warme oven.
Baktijd: ca . 20 minuten bij 200°C
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats