|
|
|
Gebakken groente |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg groente (champignons, bloemkool, wortelen, broccoli o.d.)
- 2 l water
- zout
- sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel suiker
- 300 g bloem
- 3 eetlepels olie
- 4 eierdooiers
- 4 eiwitten
- 300 ml vloeistof (bier, wijn, melk of water)
- 500 g bakvet
|
|
bereiding: |
|
|
- De groente wassen en zo nodig in stukjes snijden. In een grote pan het water met wat zout, het citroensap, de azijn en de suiker aan de kook brengen.
- De groente in porties in het borrelend kokende water blancheren en meteen in ijswater afkoelen. Goed laten uitlekken.
- Voor het beslag de bloem met wat zout, de olie, de eierdooiers en de vloeistof gladroeren. Het beslag moet stevig zijn, zodat het de groente geheel omhult.
- Het beslag +/- 30 minuten laten rusten.
- Vlak voor het gebruik de stijfgeslagen eiwitten door het beslag roeren.
- Het bakvet verhitten.
- De groente door het beslag halen en zwemmend in het bakvet goudbruin uitbakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken en heet serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|