laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken groente
  ingrediënten:
   

  • 1 kg groente (champignons, bloemkool, wortelen, broccoli o.d.)
  • 2 l water
  • zout
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 300 g bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 4 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 300 ml vloeistof (bier, wijn, melk of water)
  • 500 g bakvet
  bereiding:
    - De groente wassen en zo nodig in stukjes snijden. In een grote pan het water met wat zout, het citroensap, de azijn en de suiker aan de kook brengen.
- De groente in porties in het borrelend kokende water blancheren en meteen in ijswater afkoelen. Goed laten uitlekken.
- Voor het beslag de bloem met wat zout, de olie, de eierdooiers en de vloeistof gladroeren. Het beslag moet stevig zijn, zodat het de groente geheel omhult.
- Het beslag +/- 30 minuten laten rusten.
- Vlak voor het gebruik de stijfgeslagen eiwitten door het beslag roeren.
- Het bakvet verhitten.
- De groente door het beslag halen en zwemmend in het bakvet goudbruin uitbakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken en heet serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats