laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ajuinroomsoep
  ingrediënten:
   

  • 200 g ui
  • 35 g boter
  • 35 g bloem
  • 3/4 liter water
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 1 eierdooier
  • 1/2 dl room of volle melk
  • peper en zout
  bereiding:
    - Ui reinigen, wassen en in stukken snijden van ongeveer 2 cm.
- Laat de boter smelten.
- Bloem, ui, water en bouillonblokje toevoegen, kookpan sluiten en alles aan de kook brengen; vuur matigen en zachtjes laten gaar koken.
- Doorsteken en opnieuw een vijftal minuten laten doorkoken.
- Proeven, op smaak brengen en goed warm opdienen.
- Net voor het opdienen de eierdooier en de room opkloppen in een kom, de kokende soep bijvoegen en even goed roeren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats