|
|
|
kabeljauw met wortelsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g wortelen (liefst met groen)
- 1 aardappel (ca. 100g)
- 250 g room
- 1 tl honing
- zout, witte peper
- 1 snuifje gemalen koriander
- 6 moten kabeljauw
- 1limoen
- 1 handvol kervel
|
|
bereiding: |
|
|
- De wortelen schoonmaken en wassen, een beetje van het groen bewaren. 2/3 van de wortelen in kleine julienne snijden. De aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden en bij de wortel voegen. De helft van de room erbij en met honing, zout, peper en koriander kruiden. Afgedekt 10 minuten bij 600W verhitten. In die tijd 2x roeren.
- Intussen de vis afspoelen en droogdeppen. De limoen uitpersen en de schil raspen.
- De moten vis met limoensap besprenkelen en met de geraspte schil en zout en peper bestrooien.
- De rest van de wortelen in heel dunne reepjes snijden of grof raspen. Met limoensap besprenkelen. Afdekken en eventjes apart zetten.
- De gare wortelen pureren en de reepjes wortel erdoor mengen en wat fijngehakt loof erdoor mengen. In een brede schaal overdoen en afgedekt nog 3 minuten bij 600W verhitten.
- De moten vis naast elkaar in de wortelsaus leggen. Afgedekt nog 7 minuten bij 600 Watt verhitten.
- De rest van de room stijfkloppen en kruiden met zout, peper en koriander. De kervel erdoor roeren.
- De moten vis met saus en een beetje kervelroom op een bord scheppen. Serveren met rijst of gekookte krieltjes en salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|