laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 In bier gestoofd varkensvlees
  ingrediënten:
   
  • 750 gr in flinke blokken gesneden magere varkenslappen
  • zout, peper
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode paprika
  • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
  • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • mespuntje gemalen komijn
  • 2 dl bier
  bereiding:
    - Bestrooi de blokken vlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom lichtbruin.
- Voeg de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de stukjes paprika, de fijngehakte rode peper, de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de oregano en de komijn toe. Schep alles goed dooreen en laat het mengsel 2 minuten zachtjes bakken.
- Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
- Serveer het vlees in de biersaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats