|
|
|
In bier gestoofd varkensvlees |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 gr in flinke blokken gesneden magere varkenslappen
- zout, peper
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode paprika
- 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
- 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- mespuntje gemalen komijn
- 2 dl bier
|
|
bereiding: |
|
|
- Bestrooi de blokken vlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom lichtbruin.
- Voeg de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de stukjes paprika, de fijngehakte rode peper, de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de oregano en de komijn toe. Schep alles goed dooreen en laat het mengsel 2 minuten zachtjes bakken.
- Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
- Serveer het vlees in de biersaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|