laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde kalkoenspiesjes
  ingrediënten:
   
  • 850 g kalkoenfilet
  • 1 dl (zonnebloem)olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 druppels tabasco
  • 8 plakken katenspek (+/- 1 cm dik gesneden)
  • 16 spiezen met een lengte van 18 à 20 cm
  • keukenpapier
  bereiding:
    - De kalkoenfilet in 48 blokjes van +/- 3 bij 3 cm snijden.
- In een schaal de olie, de ketjap en de tabasco door elkaar roeren. De kalkoenfilet door de marinade scheppen en 2 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken. Af en toe omscheppen.
- Daarna de kalkoenfilet uit de marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
- Elk plak katenspek in de lengte in 4 reepjes snijden, zodat er 32 reepjes ontstaan. Aan elke spies om en om 3 blokjes kalkoenfilet en 2 opgerolde reepjes katenspek steken.
- De spiezen dun bestrijken met marinade.
- Op een hete barbecue de kalkoenspiezen in +/- 10 minuten gaar en krokant roosteren.
- Tussentijds eenmaal bestrijken met marinade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats