Gemarineerde kalkoenspiesjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 850 g kalkoenfilet
- 1 dl (zonnebloem)olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 druppels tabasco
- 8 plakken katenspek (+/- 1 cm dik gesneden)
- 16 spiezen met een lengte van 18 Ã 20 cm
- keukenpapier
|
|
bereiding: |
|
|
- De kalkoenfilet in 48 blokjes van +/- 3 bij 3 cm snijden.
- In een schaal de olie, de ketjap en de tabasco door elkaar roeren. De kalkoenfilet door de marinade scheppen en 2 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken. Af en toe omscheppen.
- Daarna de kalkoenfilet uit de marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
- Elk plak katenspek in de lengte in 4 reepjes snijden, zodat er 32 reepjes ontstaan. Aan elke spies om en om 3 blokjes kalkoenfilet en 2 opgerolde reepjes katenspek steken.
- De spiezen dun bestrijken met marinade.
- Op een hete barbecue de kalkoenspiezen in +/- 10 minuten gaar en krokant roosteren.
- Tussentijds eenmaal bestrijken met marinade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|