laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kapucijners op zijn Hollands
  ingrediënten:
   

  • 1 dl. magere kippenbouillon
  • 100 gr. boter
  • 2 kilo verse kapucijners, gedopt
  • 1 ui
  • genipperd tijm
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 theelepel gehakt bonenkruid
  • peper en zout
  • 4 dikke plakken gekookte ham(1 1/2 ons elk)
  • boter
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • bonenkooknat of bouillon
  • dikke slagroom
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  bereiding:
    - Zet de kapucijners op met de bouillon, 50 gr. boter, ui, tijm, peterselie en bonenkruid. Maak ze op zacht vuur in 20 minuten gaar. Peper en zout nog wat als dat nodig is (niet te veel, de ham en kaassaus maken het gerecht ook hartig!
- Schep de kapucijners met een schuimspaan in een verwarmde niet te hoge kasserol en roer de resterende boter er warm, gesmolten doorheen.
- Bak de plakken ham zachtjes in een platte pan met een klont boter tot ze goudbruin zijn. Maak de bakboter los met de witte wijn. Haal de plakken ham uit de pan en leg ze op de bonen.
- Kook het sausje wat in en roer er dan de bloem doorheen tot het weer glad is geworden, leng het aan met kooknat uit de bonenpot tot een mooi glad sausje , laat het aan de kook komen en draai het vuur helemaal laag.
- Roer er nu met een fikse slag de verwarmde room doorheen, laat de saus goed warm worden en roer er dan de geraspte kaas doorheen tot die gesmolten is.
- Bedek de plakken ham met de kaas-roomsaus en schuif de kasserol nog even in een hete oven om de saus wat te bruinen.


TIP: Dien dit gerecht op met aardappelpuree en een koud glas goudblond bier (of een koele droge witte wijn)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats