laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Taboulé
  ingrediënten:
   

  • 200 g voorgekookt couscousmeel
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • het sap van 1 citroen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
  • 1 eetl. dragon (vers of gedroogd)
  • peper en zout
  bereiding:
    Bereiding (10 min., enkele uren vooraf)
- Doe het couscousmeel in een slakom en giet er beetje bij beetje en al roerend eenzelfde volume kokend water bij. Laat gedurende 7 min. zwellen.
- Snij intussen de tomaten in dobbelsteentjes en hak de ui fijn.
- Doe de tomatenblokjes (met het sap), de fijngehakte ui, de fijngesnipperde peterselie en de dragon bij de couscous en meng goed dooreen.
- Roer er het sap van de citroen door, en 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Zet enkele uren koel weg en roer af en toe om.
tip:
- 'Tabouleh' is een specialiteit uit de Libanese keuken. In de traditionele bereiding wordt verse munt gebruikt in de plaats van dragon. Verse munt is als plantje regelmatig verkrijgbaar in de afdeling verse producten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats