laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus
  ingrediënten:
   

  • 12 sint-jakobsnoten (diepvries)
  • 12 rauwe tijgerscampi's (diepvries)
  • 12 fijne sneden gerookt spek

    [color=blue]
  • **Voor de komkommersaus[/color]
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. boter
  • 2 dl lichte room
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • peper en zout

    [color=blue]
  • **Voor de tomatenmarinade[/color]
  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 3 eetl. azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 koffiel. cayennepeper
  bereiding:
    Voorbereiding (10 min.)
- Laat de sint-jakobsnoten en de tijgerscampi's ontdooien, afgedekt op kamertemperatuur gedurende 2 u (of in de microgolfoven gedurende 5 à 7 min. op de ontdooistand). Pel de scampi's maar laat de staart eraan.
- Meng alle ingredienten voor de marinade dooreen.
- Leg de sint-jakobsnoten en de tijgerscampi's gedurende 2 u in de marinade op een koele plaats.
- Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ongeveer 1 cm.

Bereiding (25 min.)
- Voor de saus laat u wat boter smelten. Laat de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook er glazig in worden. Voeg de komkommerblokjes toe en roer goed om.
- Giet er de lichte room bij. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook op het fornuis. Vervolgens laat u de saus gedurende 15 min. verder sudderen op een hoek van de barbecue.
- Haal de sint-jakobsnoten uit de marinade en omwikkel ze stuk voor stuk met een sneetje spek. Schuif afwisselend 3 in spek gerolde sint-jakobsnoten en 3 scampi's op de spies.
- Bak de brochettes op een hete grill gedurende 3 min. aan elke zijde.
- Dien de zeevruchtenbrochettes op met de saus, gegrilde tomaten en lookbroodjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats