 |
|
 |
Schelpjes met tuinkruiden en cidervinaigrette |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g pastaschelpjes
- 1 tl mosterd
- 5 el olijfolie
- 1 el ciderazijn
- peper van de molen en zout
- 1 sjalot
- 2 el gehakte kruiden: dragon, peterselie, bieslook, kervel, basilicum
- 1 appel (Golden)
- 2 tomaten
- stuk Provolone-kaas
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar, spoel kort onder koud water en laat goed uitlekken.
- Maak een vinaigrette met de mosterd, de olie en de azijn.
- Pel en snipper de sjalot en roer ze met de tuinkruiden door de vinaigrette. Kruid met peper en zout.
- Schil en snij de appel in kleine blokjes, roer ze dadelijk door de vinaigrette en meng er ook de uitgelekte pasta door.
- Ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes en meng ze onder de pastasla.
- Verdeel over individuele schaaltjes en zet koel tot net voor het opdienen.
- Rasp er voor het serveren de kaas over.
Tip:
- Provolone Piccante, een Italiaanse kaas vind je voorverpakt in de kaasafdeling van de supermarkt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|