Taai Taai |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g bloem
- 100 g honing
- 1 eetlepel stroop
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel potas (kalium carbonaat)
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel gemalen anijs
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 thl kruidnagelpoeder
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door.
Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.
Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed
het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit (onder huishoudfolie)
of maak er vormpjes van in een koekplank.
Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig
warme oven (160°C/325°F) in circa 25 min. lichtbruin en gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|