|
|
|
Heldere paddenstoelensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 gr. oesterzwammen
- 100 gr. grot champignons
- 5 gr. gedroogde boleten
- 1 runderschenkel
- 100 gr, winterwortel
- 1 gesneden prei
- 1 mp tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 el peterselie
- 5 st zwarte peperkorrels
- 1 ui
- 0,3 dl Madeira
- 0,5 dl rode wijn
- 20 gr. boter
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng 1,5 liter water tegen de kook aan met de schenkel, de wortel, de in vieren gesneden ui, prei, thijm, laurier, wijn, peterseliestelen, en peperkorrels.
- Laat dit zachtjes 3 tot 6 uur trekken.
- Laat de boleten een half uur wellen in kokend heet water.
- Doe het weekvocht bij de bouillon.
- Verhit de boter in een koekepan, en bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten.
- Blus ze af met de madeira.
- Doe het vrijgekomen vocht bij de bouillon.
- Zeef de bouillon door een doek (Laat eventueel de bouillon volledig afkoelen om te ontvetten).
- Voeg de boleten en de gebakken paddestoelen aan de soep toe en laat nog 15 minuten meetrekken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|