Kalfslapjes met kappertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 kalfslapjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 cl azijn
- 40 g boter (roomboter)
- 3 cl arachideolie
- 20 g bloem (tarwebloem)
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
- In een bord 2 eetlepels bloem vermengen met peper uit de molen. De kalfslapjes in de bloem wentelen.
- In een pan wat olie laten heet worden en op een hoog vuur de kalfslapjes aan beide zijden goudbruin dichtschroeien. Daarna op een zacht vuur nog 10 minuten laten bakken. De kalfslapjes vervolgens uit de pan halen en warm houden.
- De pan deglaceren met de azijn en er de kappertjes aan toevoegen. Enkele seconden laten inkoken en weghalen van het vuur.
- De boter in kleine klompjes verdelen en onder voortdurend kloppen bij de kappertjes voegen.
- De kalfslapjes napperen met de saus en onmiddellijk opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|