|
|
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
- Pel en snijd ondertussen de ui fijn.
- Was de (Shanghai) paksoi en haal de blaadjes los (snijd de grote blaadjes in brede repen).
- Snijd de gerookte kipfilet in plakjes of in reepjes.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de fijngesneden ui, de paksoi en de kruidenpasta ca. 2 minuten. Schep de afgekoelde noedels en de kokosmelk erdoor en warm nog ca. 3 minuten door. Voeg de plakjes kipfilet toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
- Schep de currynoedels in diepe borden of kommen.
- TIP:
- Vervang de gerookte kipfilet door hamreepjes, uitgebakken spekblokjes of gezouten cashewnoten. |