laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provencaalse aardappel/tomatensalade
  ingrediënten:
   

  • 600 gram aardappelen
  • 2 eetlepels peterselie (vers)
  • 2 eetlepel olie (olijf-)
  • 1 blik tomaten
  • 1 theelepel kruiden (Provencaals)
  • 1 stuk citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 1 teentje knoflook
  • - naar smaak zout
  • - naar smaak peper
  bereiding:
    - Aardappelen gaar koken. Afgieten en koud laten worden.
- Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: tomaten met vocht, 0.5 eetlepels citroensap p.p. Prov. kruiden, suiker, zout en peper toevoegen naar smaak.
- Tomaten fijnprakken. 10 minuten zachtjes koken.
- Aardappelen in plakjes snijden. In schaal rangschikken. Boven tomatensaus peterselie fijnknippen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Over aardappelen schenken. Laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats