|
|
|
Aubergine rolletje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 aubergines;
- 100 gr tomaten, gedroogde (olie);
- 1 t knoflook;
- 15 gr peterselie;
- naar smaak el citroenrasp;
- 50 gr geitenkaas (verse);
- 3 el olijfolie;
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de aubergine in plakken en laat ze met wat zout 30 min even zweten. Dep ze droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Leg de plakken op een grillplaat en rooster ze 3 a 5 minuten tot ze zacht en mooi bruin zijn.
- Pureer intussen de tomaten met de knoflook, peterselie en citroenrasp in de keukenmachine tot een grove pasta. Leg de aubergineplakken op een plank en bestrijk ze dun met de tomatenpasta. Verkruimel er wat geitenkaas over en peper over en rol de aubergineplakken op. Begin aan een korte kant.
- Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer warm of lauwwarm. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|