laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kopenhagense kotelet
  ingrediënten:
   

  • 2 filetkoteletten
  • bakboter
  • 1/2 ui
  • 2 appelen
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper,
  • zout
  bereiding:
    Bereiding
Schil de appelen en snij ze in schijfjes. Snij de ui in stukjes.
Bak de koteletten gedurende 3 min. aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout.
Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd
Haal het vlees uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie.
Snij het spek in reepjes en snij de pijpajuintjes fijn. Bak ze samen met de paddestoelen goed aan.
Boter een vuurvaste schotel in en schik het vlees erin.
Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5-tal min.
Verdeel het appel-ui-mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven (200? C).




Voorbereiding: 5 min.
Bereiding: 25 min.


Microgolfoven: Gaartijd: ongeveer 5 minuten


Adembenemend 'lekker Deens'met aardappelpuree en appelmoes. Afgewerkt met wat fijngesneden peterselie krijgt deze schotel al gauw de allure van een echte klassieker.


Tip van jerryke:
Als u een kotelet aanbakt in een mix van boter en olijfolie blijven de sappen bewaard en krijgt het vlees een mooie kleur. De kotelet lichtjes bebloemen vormt een mooi alternatief.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats