laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mixed grill van de barbecue
  ingrediënten:
   

  • 4 kippenpootjes
  • 4 lamskoteletten
  • 4 varkensschnitzels
  • 3 - 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • wat cayennepeper
  • 1 eetlepel gehakte kruiden (of gedroogd) zoals tijm, rozemarijn, oregano of salie.
    [color=blue]
  • **Voor het gehakt:[/color]
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • ? theelepel versgemalen peper
  • 1 ei
  • 1 gehakte ui
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 - 3 eetlepels paneermeel.
    [color=blue]
  • **Voor de spitjes:[/color]
  • 250 gram kogel- of lende biefstuk
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 3 in ringen gesneden uien
  • 6 - 8 plakken doorregen spek
  • in vieren gesneden tomaten.
  bereiding:
    - Doe het gehakt met de bijbehorende ingredi?nten in een schaal, meng het goed en vorm er platte schijven van.
- Snijd het vlees voor de spitjes in stukken van ongeveer 3 cm. en rijg ze afgewisseld met stukken paprika, uiringen, spek en stukken tomaat aan pennen.
- Maak een marinade van olie en kruiden en bestrijk hiermee de kippenpootjes, lamskoteletten, schnitzels, gehakt en spitjes. Plaats alles boven houtskool of onder de grill en rooster het gaar en bruin onder regelmatig draaien. Bestrijk af en toe met de marinade die over is.
- Lekker met een remouladesaus of een pittige grillsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats