laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Maasbaars met seizoens
  ingrediënten:
   

  • 400 gram Maasbaars filets (4 plakken)
  • 50 centiliter visbouillon
  • 20 centiliter room
  • 20 centiliter Seizoens (blond)
  • 20 centiliter vleesbouillon
  • 200 gram boter
  • 6 jonge wortelen
  • 1/4 knolselderij
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  bereiding:
    - Laat 25 centiliter visbouillon samen met de 20 centiliter room tot 1/2 inkoken voeg vervolgens de 20 centiliter Seizoens toe en laat weer tot 1/2 inkoken.
- Snij de wortelen en de knolselderij in julienne en pocheer die in de 20 centiliter vleesbouillon tot ze net gaar zijn. Leg de plakken Maasbaars filets op een beboterde braadslee, kruid met peper en zout voeg de dungesneden halve citroen toe en giet de rest van de visbouillon over de filets.
- Schuif de slee 7 minuten in een oven van 200° Celsius. Klop ondertussen de boter onder de saus en kruid . Schik de Maasbaars op een bord en drapeer ze met de roomsaus en strooi er de uitgelekte groentesnippers over. Serveer hier uiteraard een Seizoens bij!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats