laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoete letters
  ingrediënten:
   

  • 4 plakken diepvries roomboter bladerdeeg
  • bloem voor bestuiven
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • deegroller
  • bakpapier
  bereiding:
    - Ontdooi het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak.
- Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht 180C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestrooi het bladerdeeg met bloem, leg de plakjes op elkaar en rol de plakjes uit tot een lap van ca. 3 mm dik. Snij de plak in vier gelijke reepjes
- Meng de suiker door de speculaaskruiden. Bestrooi het bladerdeeg met het suikermengsel en vouw het deeg dicht. Rol het deeg nog 1 keer losjes uit
- Snij met een scherp mes letters uit het deeg. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi het deeg met het amandelschaafsel.
- Leg de letters op de bakplaat en laat het ca. 5 minuten rusten.
- Bak de letters midden in de oven in ca. 10 minuten knapperig en goudbruin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats