laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 De sinttaart
  ingrediënten:
   


  • cake 20 x 20 cm (zie hieronder)
  • 300 gram botercreme (zie hieronder)
  • 200 gram rode rolfondant
  • 100 gram bruine rolfondant
  • restjes diverse kleuren rolfondant

  • Voor de cake:
  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • zout


  • Voor de botercreme:
  • 100 gram zachte boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk


  • Voor de decoratie
  • 200 gram rode rolfondant
  • 100 gram bruine rolfondant
  • restjes diverse kleuren rolfondant
  • zwarte Piet- en/of Sinterklaasfiguurtjes
  bereiding:
    Bereiding cake

Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
Beboter een vorm van 20 x 20 cm en bestuif deze met bloem. weeg alvast de bloem en maizena af.
Doe de eieren en suiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en mix met de mixer op de hoogste stand 2 à 3 minuten tot er een dikke schuimige massa ontstaat.
Zeef de bloem en maizena boven de kom en schep het voorzichting door de massa.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.

Bereiding botercreme

Roer boter, poedersuiker en melk tot een stevige massa.

Bereiding taart

Stap 1

Snij een rand van 4 cm breed van de cake (figuur 1).
Snij het grote stuk over de smalle kant diagonaal doormidden.
Snij het smalle deel in drie kleine vierkantjes en een rechthoek.
Snij de rechthoek aan een kant schuin af; dit is de schoorsteen

Stap 2

'Bouw' de cake op een ruime onderplaat op.
Plak de schuine stukken als een puntdak met botercreme tegen elkaar aan.
Smeer een laag botercreme over de hele cake. Eventuele gaten of oneffenheden kunnen ook met botercreme worden gevuld.


Stap 3


Rol van bruine fondant twee driehoeken die de zijkanten van het dak bedekken. Plak deze op de cake.
Rol een lap rode fondant uit en leg deze over het dak.
Rol eventueel een strook bruine fondant uit voor net onder de dakrand. Bekleed de schoorsteen met bruine fondant.
Plak bovenop een dikke rechthoek.
Snijd een stukje uit het rode fondant en plaats daar de schoorsteen. Als de schoorsteen te zwaar is, kunt u een verbinding maken met bijvoorbeeld een ijsstokje (geen sateprikker!).
Kerf met een mesje een stenen- en dakpanpatroon.


Stap 4


Pak de kleine stukjes cake in diverse kleurtjes fondant in. Stapel deze naast het dak op.
Vorm kleine pakjes van restjes fondant, plaats deze op de schoorsteen.
Zet Zwarte Piet- en Sinterklaasfiguurtjes (chocolaatjes of zelf geknutselde) naast en op het dak



TIP: Kunt u niet aan fondant komen, gebruik dan gekleurde botercreme. Maak in dit geval een grotere hoeveelheid botercreme en kleur deze met verschillende kleurstoffen. Dik insmeren en met een warm mes glad maken.

Variant 1: Zwarte Piet

Bak twee ronde cakes en snij van een cake een stuk af, zodat deze iets meer dan half rond is. Snijd de andere cake in de vorm van een zwarte pietenmuts. Smeer alles in met botercreme en bekleed het geheel met zwarte en gekleurde fondant. Snij ogen en mond uit van dunne fondant en plak deze met een paar druppels water op het 'gezicht'

Variant 2: Cadeautje

Bekleed een vierkante cake met fondant in 1 kleur en vorm met stroken van een contrasterende kleur een strik: cadeautje! Versier het met Sinterklaas- en Zwarte Pietfiguurtjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats