curry met groenten, amandelen en kokosnoot |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eetlepels geraspte kokosnoot
- 1 aubergine - versneden in blokjes
- 1 grote aardappel (+/-200 g), - versneden in reepjes
- 200 g wortelen - versneden in blokjes
- zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook - geperst
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree (geconcentreerd)
- 100 g erwtjes (blik is prima)
- 4 eetlepels amandelpoeder
- 125 ml verse room
|
|
bereiding: |
|
|
- Giet de kokos in een schaal en overgiet met kokend water. Laat een half uur staan.
- Kook de aubergine, aardappel en wortelen in een grote kom met 750 ml kokend gezouten water. Deksel op de pot en 10 minuten laten sudderen tot de groenten bijtgaar zijn.
- Verhit olie in een pan en bak er de ui en look 5 minuten in aan. Voeg daarbij de curry en tomatenconcentraat. Nog 2 minuten doorverwarmen.
- Meng de saus met de groenten en laat nog 5 minuten garen.
- In een slakom meng je de kokos met de amandelen en de room.
- Voeg daarbij dan de erwtjes. Goed mengen en op een zacht vuurtje opwarmen.
- Opdienen met rijst - basmati als het kan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|