laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 curry met groenten, amandelen en kokosnoot
  ingrediënten:
   

  • 4 eetlepels geraspte kokosnoot
  • 1 aubergine - versneden in blokjes
  • 1 grote aardappel (+/-200 g), - versneden in reepjes
  • 200 g wortelen - versneden in blokjes
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook - geperst
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 100 g erwtjes (blik is prima)
  • 4 eetlepels amandelpoeder
  • 125 ml verse room
  bereiding:
    - Giet de kokos in een schaal en overgiet met kokend water. Laat een half uur staan.
- Kook de aubergine, aardappel en wortelen in een grote kom met 750 ml kokend gezouten water. Deksel op de pot en 10 minuten laten sudderen tot de groenten bijtgaar zijn.
- Verhit olie in een pan en bak er de ui en look 5 minuten in aan. Voeg daarbij de curry en tomatenconcentraat. Nog 2 minuten doorverwarmen.
- Meng de saus met de groenten en laat nog 5 minuten garen.
- In een slakom meng je de kokos met de amandelen en de room.
- Voeg daarbij dan de erwtjes. Goed mengen en op een zacht vuurtje opwarmen.
- Opdienen met rijst - basmati als het kan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats