|
|
|
Camemberttaart met Broccoli en Cashewnoten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eetlepels olie
- 225 g magere kwark
- 225 g bloem, beetje zout
- en twee eetlepels bloem
- 1 eetlepel paneermeel
- 300 g broccoli
- 2 eieren
- peper
- 4 eetlepels slagroom
- wat bieslook
- 100 g gezouten cashewnoten
- 250 g camembert
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiden:
- Taartvorm van 28 cm met eetlepel olie invetten. In een kom de
kwark losroeren met 3 eetlepels olie. Bloem en 1/2 theelepel zout erboven
zeven en erdoor roeren. Met koele handen snel tot soepel deeg kneden.
Uitrollen op bestoven aanrecht tot een ronde lap vam 1/2 cm dikte.
- Bekleed hiermee de taartvorm. Bestrooi de bodem met paneermeel. Zet in de koelkast.
- Broccoli: de stronken van de roosjes snijden, stronken in plakjes. Kook 5 min. in een beetje water, afspoelen met koud. HEEL goed laten uitlekken.
- Klop de eieren los met zout, peper, slagroom en de fijngeknipte bieslook.
- Hak de cashewnoten fijn.
Bereiding:
- Brocolli in de bodem doen, Camembert in stukjes erover, nootjes
erover, Ei/slagroommengsel eroverheen gieten. Bak in het midden van een oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten gaar. Als-ie gaar is, uit de oven halen (pas op is HEET) en even 10 minuutjes laten staan.
- Deze taart is koud ook erg lekker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|