laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Camemberttaart met Broccoli en Cashewnoten
  ingrediënten:
   

  • 4 eetlepels olie
  • 225 g magere kwark
  • 225 g bloem, beetje zout
  • en twee eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 300 g broccoli
  • 2 eieren
  • peper
  • 4 eetlepels slagroom
  • wat bieslook
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 250 g camembert
  bereiding:
    Voorbereiden:
- Taartvorm van 28 cm met eetlepel olie invetten. In een kom de
kwark losroeren met 3 eetlepels olie. Bloem en 1/2 theelepel zout erboven
zeven en erdoor roeren. Met koele handen snel tot soepel deeg kneden.
Uitrollen op bestoven aanrecht tot een ronde lap vam 1/2 cm dikte.
- Bekleed hiermee de taartvorm. Bestrooi de bodem met paneermeel. Zet in de koelkast.
- Broccoli: de stronken van de roosjes snijden, stronken in plakjes. Kook 5 min. in een beetje water, afspoelen met koud. HEEL goed laten uitlekken.
- Klop de eieren los met zout, peper, slagroom en de fijngeknipte bieslook.
- Hak de cashewnoten fijn.

Bereiding:
- Brocolli in de bodem doen, Camembert in stukjes erover, nootjes
erover, Ei/slagroommengsel eroverheen gieten. Bak in het midden van een oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten gaar. Als-ie gaar is, uit de oven halen (pas op is HEET) en even 10 minuutjes laten staan.
- Deze taart is koud ook erg lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats