|
|
|
Bessen Roomijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 280 gram bessen of vergelijkbare vruchten (rode bessen, frambozen,
aardbeien, bramen, etc.
- (naar smaak:) suiker
- het sap van 1 citroen
- 1/4 liter slagroom
- 1 blad rode gelatine
|
|
bereiding: |
|
|
- De vruchten door een zeef wrijven of met een blender pureren. Suiker naar smaak toevoegen.
- Verhit dit, zonder het te laten koken. Voeg dan de gelatine toe en breng
het op smaak met het citroensap.
- Zodra de massa begint te binden, voeg je stijfgeklopte slagroom toe.
- Doe deze creme in een ijsschaal en zet ze in het vriesvak van een koelkast.
- Tijdens het eerste kwartier moet men de massa regelmatig omspatelen. Laat dit zo'n 1 1/2 a 2 uur invriezen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|