laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bessen Roomijs
  ingrediënten:
   

  • 280 gram bessen of vergelijkbare vruchten (rode bessen, frambozen,
    aardbeien, bramen, etc.
  • (naar smaak:) suiker
  • het sap van 1 citroen
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 blad rode gelatine
  bereiding:
    - De vruchten door een zeef wrijven of met een blender pureren. Suiker naar smaak toevoegen.
- Verhit dit, zonder het te laten koken. Voeg dan de gelatine toe en breng
het op smaak met het citroensap.
- Zodra de massa begint te binden, voeg je stijfgeklopte slagroom toe.
- Doe deze creme in een ijsschaal en zet ze in het vriesvak van een koelkast.
- Tijdens het eerste kwartier moet men de massa regelmatig omspatelen. Laat dit zo'n 1 1/2 a 2 uur invriezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats