|
|
|
Linzetaart |
|
ingrediënten: |
|
|
- voor vlaaiplaat van 26 cm. doorsnede/ongeveer 8 stukken:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram suiker
- 250 gram margarine
- 1 ei
- 1 potje jam naar keuze, meestal abrikozen of kersen
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng de grondstoofen. Hou 1/4 deel van het deeg apart. Rol het deeg uit en doe het in de vlaaiplaat. Smeer de jam over de deegbodem uit. Rol het apart gelegde deel van de jam uit en verdeel het in reepjes van 1 cm breed (mooiste effect krijg je met een radeerwieltje) en leg deze repen over de taart/vlaai zodat er een traliewerk ontstaat.
- Oventemperatuur 200 C.
- Bereidingstijd: voorbereiden 15 minuten, baktijd 30-40 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|