laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Linzetaart
  ingrediënten:
   

  • voor vlaaiplaat van 26 cm. doorsnede/ongeveer 8 stukken:
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram suiker
  • 250 gram margarine
  • 1 ei
  • 1 potje jam naar keuze, meestal abrikozen of kersen
  bereiding:
    - Meng de grondstoofen. Hou 1/4 deel van het deeg apart. Rol het deeg uit en doe het in de vlaaiplaat. Smeer de jam over de deegbodem uit. Rol het apart gelegde deel van de jam uit en verdeel het in reepjes van 1 cm breed (mooiste effect krijg je met een radeerwieltje) en leg deze repen over de taart/vlaai zodat er een traliewerk ontstaat.
- Oventemperatuur 200 C.
- Bereidingstijd: voorbereiden 15 minuten, baktijd 30-40 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats